Luethan huolellisesti pesuohjeet, mikäli ostat metrikankaita, vaatteita, kestovaippoja, imuja tai muita valmistamiamme tuotteita. Takuu ei kata tuotteita, jotka on pesty väärin tai ohjeidemme vastaisesti. Väärin pestyissä tuotteissa/kankaissa voi ilmetä normaalia enemmän värien haalistumista/värjäytymistä tai normaalia suurempaa kutistumista/venymistä.

VAATTEET JA ASUSTEET

Vaatteet, pipot ja muut asusteet pestään nurinpäin, jotta ne pysyvät siistimpinä pidempään. Pestävä samanväristen vaatteiden kanssa.

Kuosittele kosteana eli asettele vaatteet mittoihinsa kun ripustat niitä kuivumaan. Näin vaatteet pysyvät siisteinä kun ne ovat kuivuneet ja ne palautuvat paremmin oikeaan kokoon/mittasuhteisiin.

Ei rumpukuivausta. Kankaat kuluvat, nyppyyntyvät ja kutistuvat enemmän kuivausrummutuksessa, joten käytä ennemmin narukuivatusta. Kutistumista voi myös tapahtua erilailla eri materiaaleihin eli jos esim. pipon ulkopinnan ja sisäpinnan materiaalit ovat erilaiset, ne voivat myös kutistua eri tavalla pesussa.

Pesuohjeet:

 • Pesu 40-60 °C.
 • Pese valmis tuote nurja puoli ulospäin.
 • Pestävä samanväristen kanssa.
 • Kuosittelu kosteana.
 • Ei rumpukuivausta.
 • Ei kloorivalkaisua.
 • Ei silitystä.
 • Kutistuvuus n. 5-10 %.

KANKAAT

Tarkistathan kankaan aina ennen pesua.

Kankaat pestään samanväristen kanssa. Kuosittele kosteana eli asettele kangas mittoihinsa kun ripustat sitä kuivumaan. Näin kangas pysyy siistinä kun se on kuivunut ja se palautuu paremmin oikeaan kokoon/mittasuhteisiin.

Ei rumpukuivausta. Kankaat kuluvat, nyppyyntyvät ja kutistuvat enemmän kuivausrummutuksessa, joten käytä ennemmin narukuivatusta. 

Tuote Ensipesu 60°C Pesu 40-60°C Ei rumpukuivausta Ei valkaisua Kutistuvuus n. Silitys
             
Bambukankaat               X                  X          X             1-5 %      Ei 
Joustofrotee               X                   X           X           5-10 %      Ei 
Tencel joustofr.               X                   X           X           5-10 %      Ei 
Velour               X             X                   X           X           5-10 %      Ei 
Trikoo/Interlock               X                   X           X           5-10 %     Ei
Resori               X                   X           X             1-5 %       Ei
Fleece                X                   X           X             1-5 %       Ei


KESTOVAIPAT JA IMUT

Tietoa kestovaippojen säilytyksestä ja pesemisestä, jotta ne kestäisivät hyvänä mahdollisimman pitkään.

Käytön jälkeen

Käytön jälkeen ennen kestovaippojen pesua kannattaa huuhdella vaipat esim. käsisuihkun avulla kylmässä vedessä. Käsisuihkun avulla saa helposti vaipoista kiinteät tuotokset huuhdeltua wc-pönttöön. Jos vaipan sisällä on imuja tai pitkä imuläppä, vedä ne ulos vaipasta. Jos vaipassa on pesutarrat, sulje ne pesun ajaksi.

Säilytys ennen pesua

Kestovaipat voi säilyttää ilmavasti pyykkikorissa muun pyykin joukossa tai halutessasi voit liottaa niitä kylmässä vedessä pesua odottamassa. Liotusvesi tulee vaihtaa päivittäin. Suosittelemme ennemmin kuivasäilytystä.

Kestovaippojen pesu

Laita vaipat pyykkikoneeseen muun pyykin joukkoon tai pese ne erikseen. Vaipat pestään 40-60 asteessa ja satunnaisesti 95 asteessa ns. keittopesuna.

Saumuroituja tuotteita ei kannata pestä samassa koneessa tarrallisten vaippojen kanssa. Saumat saattavat takertua tarran koukkupuoleen ja rikkoa siten vaipan saumaukset. Suosittelemme pesupussin käyttöä kaikille saumurireunaisille tuotteille.

Pesuaineiden käyttö

Ennen pesua voit tarvittaessa käyttää sappisaippuaa tahranpoistossa. Hiero tahranpoistoon tarkoitettua sappisaippuaa tahrakohtaan, vaahdota hankaamalla kankaita toisiaan vasten, anna vaikuttaa hetken ja laita pesukoneeseen.

Kestovaippojen pesemisessä käytettävän pesuaineen tulee sisältää saippuaa alle 5 %. Pesuaine ei saa sisältää valkaisuaineita eikä zeoliittia. Pesuainetta kannattaa muutenkin käyttää kohtuullisesti, sillä pesuainejäämiä saattaa jäädä kankaisiin ja se voi tehdä vaipoista tunkkaisen hajuisia ja ärsyttää lapsen ihoa.

Vaippojen pesussa on vältettävä huuhteluaineen käyttöä, sillä huuhteluainetta saattaa jäädä kankaisiin ja herkkäihoisilla tämä ärsyttää ihoa. PUL -kankaille ei suositella huuhteluainetta lainkaan, sillä se saattaa haurastuttaa laminointia ja siten kosteudenpitävyyttä.

Sisävaipoille ja imuille voidaan käyttää huuhteluaineena loraus etikkaa, joka desinfioi ja pehmentää vaippoja. PUL-vaipoille ei suositella etikkaa, sillä se saattaa haurastuttaa laminointia ja siten kosteudenpitävyyttä.

Kuivatus

Kestovaipoille ja imuille ei suositella rumpukuivausta. Kankaat kuluvat, nyppyyntyvät ja kutistuvat enemmän kuivausrummutuksessa, joten suosi ennemmin narukuivatusta. Kutistumista voi myös tapahtua erilailla eri materiaaleihin eli jos esim. vaipan ulkopinnan ja sisäpinnan materiaalit ovat erilaiset, ne voivat myös kutistua eri tavalla rumpukuivatuksessa. Kosteusrummutus voi vaurioittaa PUL -pintaisten kestovaippojen laminointia.

Kuosittele vaipat kosteana eli asettele vaipat mittoihinsa kun ripustat niitä kuivumaan. Näin vaipat pysyvät siisteinä kun ne ovat kuivuneet ja ne palautuvat paremmin oikeaan kokoon/mittasuhteisiin. 

Kesällä vaippoja voi kuivattaa auringonpaisteessa, joka myös vaalentaa/poistaa tehokkaasti tahroja. Tätä ei kuitenkaan suositella PUL -pintaisille vaipoille, jotta laminointi ja siten kosteudenpitävyys ei kärsisi.

Pesuohjeet:

 • Pesu 40-60 °C.
 • Satunnainen keittopesu 95 °C sallittu.
 • Ei huuhteluaineita.
 • Pese valmis tuote nurja puoli ulospäin.
 • Pestävä samanväristen kanssa.
 • Kuosittelu kosteana, etenkin imut on aseteltava mittoihinsa.
 • Ei rumpukuivausta.
 • Ei kloorivalkaisua.
 • Ei silitystä.
 • Kutistuvuus n. 5-10 % (imut).


Suosittelemme: Biohajoava & luonnonmukainen reilunkaupan pesuaine

Pesupähkinät toimivat kodin yleispuhdistusaineena. Pesupähkinöillä voi pestä pyykkiä ja puhdistaa kaikkia kodin pintoja. Tekstiilit eivät haalistu, eikä huuhteluainetta tarvita. Pesupähkinät ovat 100% biohajoavia ja ne voi kompostoida käytön jälkeen. Pesupähkinät kestävät käytössä pitkään ja ne ovat erittäin edullisia käyttää.

Pesupähkinät ovat hajusteettomia ja ne sopivat erinomaisesti allergikoille ja astmaatikoille, sillä ne eivät aiheuta ärsytystä. Pesupähkinöitä käytetään myös psoriasiksen ja ihosairauksien hoitoon, koska ne sopivat herkkäihoisille erinomaisesti. Sopii myös pähkinäallergisille.

Pesupähkinöiden pesuteho perustuu kuoressa olevaan saponiiniin, joka liukenee yli 30-asteisessa vedessä ja toimii siten luonnonmukaisena pesuaineena. Vedessä pesupähkinöiden kuorista muodostuu kevyesti vaahtoutuvaa saippualiuosta. Voidaan käyttää myös villan ja silkin hienopesussa. Pesuteho vastaa tavallista pyykinpesuainetta, eikä pyykkiin jää kemiallisia jäämiä, kuten tavallisista pesuaineista.

MamSell myy reilunkaupan pesupähkinöitä.